Botilbuddet Alderslyst

Botilbuddet Alderslyst er Silkeborg Kommunes nye botilbud til borgere med udviklingshæmning og borgere med senhjerneskade. Botilbuddet ligger i bydelen Alderslyst og forventes klar til indflytning i september 2019.

Byhuset

Det nybyggede botilbud Alderslyst er først og fremmest et hjem, der danner rammen om beboernes liv samt tilgodeser den enkeltes behov for tryghed og livskvalitet.

Alderslyst er et moderne og nytænkende botilbud, der er kendetegnet ved:

  • Hjemlige, trygge og hyggelige rammer
  • Et aktivt hverdagsliv, hvor trivsel, samvær og glæde er omdrejningspunktet
  • Et levende hus med plads til forskellighed blandt beboerne og med mulighed for en attraktiv tilværelse på alle stadier af det voksne livsspektrum
  • Fleksibilitet og mulighed for individuel indretning af de enkelte boliger
  • Rummelig og ”ligeværdig” indretning, der gør det muligt for beboerne at deltage i hverdagens gøremål uanset deres behov for fysiske hjælpemidler
  • Et stærkt samarbejde med nærområdet; herunder særligt Nordre Fælleshus

 

Der er i alt 36 boliger i botilbuddet Alderslyst, hvoraf 24 boliger er målrettet borgere med udviklingshæmning, mens 12 boliger er målrettet borgere med senhjerneskade.

De 36 boliger ligger alle i stueplan og har egen udgang til privat terrasse.

Alderslyst består af tre mindre bo-enheder, der hver har 12 boliger. Bo-enhederne er disponeret sådan, at der er mulighed for at organisere beboerne i mindre grupper af 6 beboere med egne primære opholdsrum og spiseområder, hvis der er behov for det.

Bo-enhederne er forbundet af glasgange, som ligeledes udgør naturlige grænser mellem enhederne. Omkring Alderslyst er der grønne arealer samt en legeplads og sansehave til botilbuddets beboere.

Silkeborg Kommunes nybyggede Nordre Fælleshus ligger ved siden af Alderslyst og er åbent for alle områdets beboere – herunder også beboerne i botilbuddet.